De pottelberg stormpan 44

stormpan

DE  POTTELBERG STORMPAN 44 IS IDEAAL VOOR RENOVATIE

De daken van oude huizen zijn vaak niet meer volledig recht.

Dit komt doordat het gebouw zich heeft ‘gezet’.

De ideale bedekking bij zo’n daken is de potelberg stormpan.

Haar handig formaat maakt dat de dakdekker meer speelruimte heeft, makkelijker kan bijpassen en moeilijke daken probleemloos de baas wordt.

stormpan 44PAST IN ELKE BOUWSTIJL EN ELK BUDGET

In tegenstelling tot andere pantypes, kan de pottelberg stormpan, een vlakke pan met zachte golving, voor de meest verscheiden stijlen van huizen aangewend worden: van het eigenzinnig vooruitstrevende van een moderne woning tot de statige klasse van een landhuis.
Door haar handig formaat, platte vorm en groot aantal hulpstukken past de pottelberg stormpan op de meest ingewikkelde dakconstructies. Dankzij de verschillende uitvoeringen past de pottelberg stormpan in elk budget.

pottelberg stormpan 44

 

 

 

STORMPAN 44 OUD LATEM & COTTAGE VERSUS HET HERGEBRUIK VAN OUDE PANNEN

1. Wie een oud hoevetje of een rustiek landhuis wil renoveren, was tot op heden haast verplicht om voor oude pannen te opteren. Aan deze voor de hand liggende keuze voor oude pannen, zijn jammer genoeg diverse schaduwzijden verbonden. Minpunten die meestal flink onderschat worden en pas in een latere fase van het bouw- en woonproces aan het licht komen. Zo is het totale gebrek aan kwaliteitsgarantie er maar één van.

2. De kern van het probleem zit in de vorstbestandheid van de pannen en de evolutie van de dakopbouw technieken. Echte oude pannen zijn meestal afkomstig van daken zonder warmte-isolatie. Wanneer deze op een dak geplaatst worden met isolatie, kan de basisfunctie van de pannen, het vormen van een regendichte dakhuid, door vorstinwerking snel aangetast worden. Is bijvoorbeeld met het blote oog al zichtbare vorstschade vastgesteld op oude pannen, dan kan het plaatsen ervan op een dak met isolatie verdere schade alleen maar versnellen. Vertonen de pannen afschilferingen, scheuren of barsten, dan hebben ze te veel van hun kwaliteiten verloren. Pannen met beschadigde of afgebrokkelde sluitingen zijn evenmin recupereerbaar, want ze laten regenwater het dak binnendringen.

3. Vorstschade aan oude pannen kan daarnaast ook bestaan uit onzichtbare scheurtjes en barstjes die van binnen zitten. Wanneer bij dergelijke pannen geen zichtbare schade werd vastgesteld, dan kan niet worden gesteld dat deze schade zal uitblijven bij hergebruik van de pannen op een dak met isolatie.

4. Een ander minpunt van oude pannen is het gebrek aan maatvastheid. Dikwijls zijn deze door de oude fabricatiewijze en de gemengde oorsprong niet maatvast. Wat niet alleen de plaatsing bemoeilijkt, maar eveneens een invloed kan hebben op de regendichtheid van het dak. Ook hebben oude pannen vaak geen of afgebrokkelde ophangneuzen. Nagelgaten ontbreken meestal. Twee nadelen welke opnieuw de plaatsing bemoeilijken.

5. Het gebrek aan hulpstukken voor een perfecte technische en esthetische afwerking van het dak is een ander minpunt bij oude pannen. Vroeger werden vorsten en noordbomen bevestigd in mortel en werden bij afbraak slechts in beperkte mate intacte hulpstukken gerecupereerd. Bepaalde hulpstukken die vandaag nodig zijn voor bv. de ventilatie van het onderdak, werden vroeger zelfs nog niet vervaardigd.

6. Met de kwaliteitszekerheid, de maat- en vormvastvastheid, de 30 jarige waarborg en de beschikbaarheid van hulpstukken biedt de verweerde Stormpan 44 Oud Latem & Cottage ongetwijfeld een volwaardig, zeker en budgetvriendelijk alternatief voor het hergebruik van oude pannen. Oud Latem & Cottage combineren de charme en de expressieve kracht van oude met de kwaliteit van nieuwe pannen.

potelbergse stormpan 44

 

 

 

 

DE ENIGE ECHTE STORMPAN
De Pottelberg Stormpan is het meest voorkomende panmodel van het land.
Enkele miljarden Pottelberg Stormpannen sieren de daken van België.

OUD LATEM & COTTAGE: DE PATINA VAN OUDE PANNEN
Het authentieke verweerde uitzicht van de Pottelberg Stormpan 44 Oud Latem Rood & Cottage wordt verkregen door een speciale bewerking van de ongebakken pannen. Hierdoor verkrijgen deze pannen de typische patina van eeuwenoude dakpannen. De uitvoering Cottage heeft meer pannen met witte verwering dan de variante Oud Latem. De witte verwering is tevens meer uitgesproken bij de uitvoering Cottage. De subtiliteit van de schakeringen geeft aan ieder gebouw een eigen karakter.

DE STORMPAN 44 OUD LATEM & COTTAGE HEBBEN ZOVEEL TE BIEDEN
Uiterst lange duurzaamheidswaarborg van 30 jaar op de vorstbestandheid. Door de fabricatie in moderne hoogtechnologische fabrieken met doorgedreven kwaliteitsbewaking zijn deze nieuwe pannen perfect maat- en vormvast. Ze zijn voorzien van 2 ophangneuzen en 2 nagelgaten. Een complete set keramische en technische hulpstukken is beschikbaar voor een perfecte esthetische en technische afwerking van het dak